NSBA Celebration 2016

5 ekipage från Norge, 5 ekipage från Danmark och 70 ekipage från Sverige deltog i årets upplaga av Celebration, det är en ökning med 30% mot fjolåret.

För första gången på många år upplevde deltagarna riktigt stora startfält och startfälten var större i NSBA-klasserna än i Quarter resp Paintklasserna, vilket bevisar att konceptet är rätt!

IMG_2302_high

De största klasserna var

  • NSBA Non Pro Showmanship 18
  • NSBA Non Pro Western Pleasure 22
  • NSBA Non Pro Western Horsemanship 15
  • NSBA Non Pro Trail 19
  • NSBA Non Pro Hunter under Saddle 18

Det finns inte utrymme att redovisa alla resultat, du finner dem f ö på FB [NSBA Scandinavia Celebration] eller http://www.nsba.se. Men vi vill ändå lyfta fram två herrar som bryter möstret lite (no pun intended). Anders Adolfsén med Invitation Dot Zip och Nils Erik Haglund med Klassy Skipster som vann respektive kom tvåa i NSBA Non Pro Western Horsemanship. Och sedan vill vi gärna nämna Unghästcupen också, ett återkommande event på NSBA Celebration. Den vanns i år av Jeanette Svenneskog och Lucky Im Famous.

Domarna berömde också ekipagen och arrangemanget, “det var den bästa tävlingen jag upplevt i Europa, utanför de Europeiska Mästerskapen” sa Mike Carter. Det är någon som vi i arrangörskommitén/NSBA Scandinavia gärna tar till oss. Och därför har vi redan bokat upp kommande års tävling, Konceptet kommer att utvecklas till att vara en 2*NSBA, 2*APHA, 2*AQHA, dvs vi utökar till en komplett Paint Show inkluderande bl a Halter och SPB-klasser. Datumet blir 9-11 juni 2017 och vi ligger kvar på Grevagården som alla känner så väl. Domare är bokade och det blir Susanne Zahner från Tyskland och Nicolas Perrin från Frankrike.

Välkomna igen /NSBA-S

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s