Ännu en stortävlings-helg till ända!

Svenska Paint Häst Championatet 2017 med 40 Paintar och 59 Quartrar är till ända. Nytt för i år var att tävlingen sträckte sig över fyra dagar (som en direkt konsekvens över att fjolårets tre dagar resulterade i mycket sena kvällar). Denna gång var det mycket behändigare, med sluttider kring fyratiden på eftermiddagen, sånär som lördagen, vilken som planerat slutade vid 19 tiden. Det fanns gott om tid att umgås, vilket är viktigt för att hålla ihop de tävlande och skapa den där gemenskapen som vi alla strävar efter. Lördagen avslutades med ett mycket uppskattat och roligt genomförande av en Par-Trail, dvs en Trail där man tävlade i par i att dels genomföra två individuella mönster samtidigt, men också i att dessa två mönster skulle vara synkroniserade! Det var ju inte en officiell APHA-gren och i lite brist på regler försökte sig Erik Brodin och Therese

This slideshow requires JavaScript.

Andersson på en kupp, genom att i sista sekund innan prisutdelningen byta häst inom sitt par och därmed bilda en ny konstellation för ytterligare en chans. Nu föll det inte så väl ut, men det var ett av publiken och medtävlarna uppskattat försök.

Tävlingen drabbades av ett antal hältor under resans gång, flera långväga gäster fick tyvärr avstå senare delen av tävlingen pga av detta. Men det fälldes också många tårar av glädje! En av de som nog noterades var Nathalie Fallhorns segrar i AQHA Novice Amatör western Pleasure och AQHA Green Western Pleasure, med viss insikt i ekipagets historia vet jag att det varit ett mål i många, många år!

När man summerar tävlingssäsongen 2017 för All-Around inom AQHA, APHA och NSBA så har den i Sverige varit något splittrad och flera tävlingar har haft svårt med att få ihop startfält. Men de tre stora ligger runt 100-strecket: SQHA Nationals landade på 97 hästar; NSBA Celebration 101 hästar och SPHA Championatet landade på 99 hästar, dvs tävlingarna var ganska så jämnstora, med Celebration marginellt i täten.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s